• Наша школа

  • Савремено опремљене учионице

  • Кабинет информатике

  • Савремена настава

  • То смо ми

ОШ "Надежда Петровић"

Нови Београд, Луја Адамича 4, тел: 26 01 295

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

 

 

ДАН ШКОЛЕ

 

Поводом Дана школе 12.10.2023. одржана је свечана приредба коју су приредили ђаци са својим учитељима и наставницима. Уједно је обележавање 150 година од рођења Надежде Петровић. На приредби су учесвовали хор млађих разреда које је спремао учитељ Урош Симић, хор старијих разреда и група певача које је спремала наставница музичке културе Тања Полети. Водитељи приредбе били су Миња Васиљевић 3/2 и Сара Тубић 3/3. Матија Стефановски, Новак Ковачевић, Хелена Мозетић и Богдан Мијалковић, ученици другог разреда, изрецитовати су песму „Школа“ Драгана Лукића. Њих су спремали учитељи Антонела Земановић Манчић, Мира Ђорђић и Милина Кораћ. Прваци су били вредни и спремили су своје тачке. Једно је песма „Петлићу, певачу“ Десанке Максимовић коју је говорио Павле Јевремовић, ученик 1/1 , ђак учитељице Милене Симишић, а затим је Сара Тубић, ученица 3/3 , ђак учитељице Милине Катић, рецитовала песму „Неко ми је украо распуст“ Пеђе Трајковића. Ученике трећег разреда, Игора Беламарића и Филипа Јоцића смо видели у скечу „А зашто он вежба“. Њих је спремала учитељица Оливера Мозетић.
Да су лепо научили енглески језик показала нам је група певача трећег разреда песмом „Oh, what a lovely morning“, који су тачку спремали под менторством наставнице енглеског језика Драгане Николашев. О љубави према отаџбини су ученици 4. разреда Андреа Глишић, Реља Томовић, Милош Шијаковиић, Николина Кузељевић, Јана Манојловић и Немања Дивовић говорили рецитацијом „Отаџбина је моја очевина“ Добрице Ерића. Њих су спремали учитељице Љиљана Алимпић, Едита Фабри Кошутић и Надежда Илић.
Песму „Најлепши цвет“ Дејана Милићевића говорила је Анастасија Милићевић, ученица 7/2, коју је спремала наставица српског језика и кљижевности Јасмина Мићић Симеонов.
Техничка подршка је био учитељ Ненад Поморишац, сниматењ приредбе учитељ Милан Илић а реквизите у сали су намештали наставници Горан Јевтић и Дарко Шапић.
Декорацију излога, паноа у школи и сале су радиле учитељице Ивана Бојић, Љиљана Алимпић, Антонела Земановић Манчић и наставница ликовне културе Тијана Јуришић.
Помагале су и ученице: Милица Станић 7/1, Николина Ивановић 7/2, Петра Догањић 7/2,
Манујела Макић 7/3 и Биљана Бабић 6/1.
На крају приредбе су уручени пехари и медаље ученицима који су остварили успехе у шаху. Награде је поделио учитељ Дејан Koвачевић.

 

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је image-16.png

 

Поводом Дана школе у холу је направљена изложба дечијих радова ученика од 5. до 8. разреда. Инспирисани Надежденим сликама и њеним ликом, ученици су стварали занимљиве композиције осликавајући њен портрет или су интерпретирали њене слике уносећи нов дух, користећи различите сликарске и цртачке материјале и технике.

 

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је image-20.png

 

Припремила:

наставник Тијана Јуришић

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је image-18.png

 

 Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је image-17.png

 

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је image-19.png

 

 

 

 

 

 

Sj Popup - Cookies